El Geek

Ez a blog nem igazi blog, nem érdemes RSS feedre tenni, mert csak a számítástechnikában szerzett tapasztalataim rögzítése - nem találtam neki jobb helyet. Rendszeresen frissülni sem fog, nekem lesz jó visszanyúlni egy-egy elfeledett probléma esetén, illetve a gugli remélhetőleg idevezeti az embert, ha hasonló problémája lesz, mint nekem. A blog írásához ugyanis pont az vezetett, hogy vannak problémák, amelyekre a gugli nem első helyen szállítja a megoldást, kicsit jobban meg kell túrni értük az internetet.

Friss topikok

Word objektum probléma

2010.03.29. 11:10 | 765mb | Szólj hozzá!

Egyenletszerkesztőre lett volna szükség, de sajnos a Word nem tudta elindítani. Helyette a következő hibaüzenet jelent meg:

Ez az objektum Equation alkalmazásban készült, amely nem érhető el az objektum megnyitásához. Ellenőrizze, hogy az alkalmazás megfelelően van-e telepítve, és nem lett-e törölve, áthelyezve vagy átnevezve.

Nem egy sűrűn előforduló hiba, ezért kicsit nehezen találtam meg az angol megfelelőjét:

"This object was created in Equation this application is not available to  open this object. Make sure the application is properly installed and that it  has not been deleted, moved, or renamed."

Ami viszont még ennél is nagyobb gond az az, hogy a szövege nem igazán utal a probléma gyökerére - szerintem. A Microsoft tudásbázis ötletei nem segítettek, ahogyan a részleges, majd teljes újratelepítés sem.

Igencsak alapos guglizás vezetett eredményre, ezért került be a blogba az eredmény. Alig néhány helyen utaltak ugyanis arra, hogy bizony a vírusirtóval ütközhet a dolog.

Adott gépen Comodo tűzfal és vírusirtó működött. Áttekintve a konfliktusokat kiderült, hogy bizony az egyenletszerkesztő összeveszett a vírusirtó Defense+ szolgáltatásával:

Action: Access memory
Winword -> progfiles/common files/ms shared/equation/Eqnedt32.exe

Ezért a hatalams megoldás az lett, hogy az egyenletszerkesztőt megbízható alkalmazásként kellett megadni a vírusirtónak és a Word többé nem panaszkodott.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr781876816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása