El Geek

Ez a blog nem igazi blog, nem érdemes RSS feedre tenni, mert csak a számítástechnikában szerzett tapasztalataim rögzítése - nem találtam neki jobb helyet. Rendszeresen frissülni sem fog, nekem lesz jó visszanyúlni egy-egy elfeledett probléma esetén, illetve a gugli remélhetőleg idevezeti az embert, ha hasonló problémája lesz, mint nekem. A blog írásához ugyanis pont az vezetett, hogy vannak problémák, amelyekre a gugli nem első helyen szállítja a megoldást, kicsit jobban meg kell túrni értük az internetet.

Friss topikok

Fel gigas fajl, gyorsan, konnyen

2013.02.07. 23:41 | 765mb | Szólj hozzá!

Címkék: script Linux

Teszt celokra konnyen szukseg lehet egy nagyobb fajlra. Ovaintenek attol mindenkit, hogy ezt inkrementalisan keszitse el:

rm sda4/Torolni/1.4gb
a=1
while [ $a -lt 140000000 ]; do
  echo -n "1111111111" >> sda4/Torolni/1.4gb
  a=`expr $a + 1`
done

Ez igy ugyanis tetulassu, hiszen mindahanyszor nyitni, es zarni kell a fajlt, tovabba cache-t sem tudunk hasznalni. Ehelyett javaslom a hatvanyozas muveletet:

echo -n 1 > a
a=1
while [ $a -lt 30 ]; do
  echo Turn $a
  cat a>>aa
  cat a>>aa
  mv aa a
  a=`expr $a + 1`
done


Az igy elkeszitett fajl azert is jo, mert konnyu ellenorizni diff nelkul is, hogy serult-e:

awk '{if(line != $0){ print "->", line, "<->", $0, "<-"}; line=$0;}' aaa

A bejegyzés trackback címe:

https://elgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr55068632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása