El Geek

Ez a blog nem igazi blog, nem érdemes RSS feedre tenni, mert csak a számítástechnikában szerzett tapasztalataim rögzítése - nem találtam neki jobb helyet. Rendszeresen frissülni sem fog, nekem lesz jó visszanyúlni egy-egy elfeledett probléma esetén, illetve a gugli remélhetőleg idevezeti az embert, ha hasonló problémája lesz, mint nekem. A blog írásához ugyanis pont az vezetett, hogy vannak problémák, amelyekre a gugli nem első helyen szállítja a megoldást, kicsit jobban meg kell túrni értük az internetet.

Friss topikok

Online tárhelyek

2010.03.05. 12:30 | 765mb | Szólj hozzá!

Címkék: online tárhely storage

Felmerült otthon, hogy ne csak optikai lemezen tároljuk a fényképeket, hanem még egy plusz merevlemezen is. Ennek azonban sok értelmét nem látom, mert az is tönkremehet, nem vagyunk beljebb. Beljebb csak akkor lennénk, ha valami szuper RAID-es rendszert összedobnánk, az viszont belekerülne néhány tizesbe. De ha már költünk rá, jó lenne, ha más is láthatná, ahhoz kell egy USB-s, fájlmegosztós FTPs router 40-ért, stb.

Eszembejutott azonban, hogy vannak online tárhelyek is, például rémlett a Skydrive. Ezért beütöttem a gugliba, hogy online storage. A Skydrive-on kívül még egy érdekes szolgáltató került elő, az ADrive. A többi mind vérzik valamitől: 90 nap múlva törlik, ha nem volt lekérdezés, túl kicsi helyet ad (néhány GB), stb.

Az ADrive 50GB helyet ad ingyen, de csak fizetés esetén lehet elérni a tárhelyet FTPn keresztül. Ráadásul nem is drága, elképzelhetőnek tartom, hogy pár év múlva bővítek. A Java alkalmazás, ami a feltöltést végzi nem túl tökéletes: van, ahol a feltöltés nem indul el, és a fórummal sem jutottam beljebb. Nagyobb feltöltések után nem nyugtázza le a feltöltött fájlokat, néha 1-1- kimarad, utólagos ellenőrzés tehát szükséges. Ráadásul egyben nem lehet feltölteni 1000-nél több fájlt. De az 50GB mindenért kárpótol, úgyse sűrűn tölt fel az ember. Mivel alapvetően fizetős szolgáltatás én még abban is bízom kicsit, hogy nem veszítik el az adataimat...

De biztos, ami biztos, gondoltam a SkyeDrivera is felköltözöm párhuzamosan.

Itt ráadásul még Drag'n'Drop is van, igaz, csak IE-ban működik. Mappát azonban nem lehet ráhúzni, azokat egyesével, kézzel kell megcsinálni. Ez jó nagy veszteség, mert egy rendezett adattömeg mappákba oszlik el, minden mappába egyesével húzkodni a dolgokat pedig elég fárasztó, időigényes és nem automatizálható.

Szerencsére másoknak is gondot jelentett ez, ezért jött létre a Gladinet. Ez a program meghajtóként jeleníti meg a Sajátgépben a SkyDrive-ot, a GoogleDocs-ot, meg sok egyebet.

Buktatói. Az ingyenes verzió itt sem tölt fel 1000-nél több fájlt egy menetben. A meghajtó a TotalCommanderben is megjelenik, DE NEM HASZNÁLHATÓ írásra sehogyan sem. És ami nekem a legnagyobb problémát jelentette, hogy bár felajánlja, mégsem tudja az InternetExplorerből kilesni a proxy beállításokat! Be kell azt adni szépen kézzel. És ami még ennél is fájóbb: csak HTTP proxy-t kezel, SOCKS-osat nem, legalábbis nekem nem működött sajnos. A felmountolható szolgálatások listáját IS a netről tölti le, ezért ha proxy, vagy egyéb csatlakozási gondok vannak, akkor már ez a lista sem jelenik meg. Ugyanakkor van ügyfélszolgálat, ami még válaszol is. Bár a proxy-s megoldásra nem ők jöttek rá, talán pár kör után rájöttek volna ők is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr681811209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása